Selecţionerul naţionalei under 21 a României, Adrian Mutu, a declarat sâmbătă seară, după meciul cu Ungaria, scor 2-1, că unitatea de care dau dovadă jucătorii săi a făcut ca ei să întoarcă scorul în faţa maghiarilor şi că s-a văzut calitatea superioară a tricolorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Lucrul ăsta defineşte această generaţie, forţa asta interioară şi resursele pe care şi le găsesc în momente dificile. Cred că numai unitatea de care dau dovadă, forţa grupului face ca ei să întoarcă rezultatul în seara asta chiar cu victorie, ceea ce mă bucur foarte mult. Cred că am făcut fericiţi mulţi suporteri, ne continuăm drumul nostru şi ne urmăm visul. Vedem la următorul meci ce se întâmplă”, a spus Mutu în conferinţa de presă de după meci.

Întrebat dacă îi vine să creadă că la acest nivel se fac greşeli mari de arbitraj, el a răspuns: “Nu, dar nu avem ce să facem. Probabil arbitrul nu a fost în cea mai bună zi a lui, dar şi aşa am reuşit să câştigăm meciul. E o victorie frumoasă, chiar dacă am întâlnit o echipă agresivă, arţăgoasă, băieţii au luptat pentru fiecare centimetru de teren. S-a văzut că băieţii au crezut până la sfârşit. Calitatea noastră superioară s-a văzut în acest meci. Am spus de la început, nu suntem aici în vacanţă, am venit să le facem viaţă grea tuturor. Responsabilitatea este mare”.

Mutu a mai declarat că golul Ungariei a venit după faza faultului lui Kiss la Haruţ petrecută sub ochii săi. “Chiar sub ochii mei. Am simţit momentul ăla, că o să primim gol. Le-am spus la pauză jucătorilor că gata cu cadourile. Probabil oboseala şi-a spus cuvântul în anumite faze, am avut greşeli de pase uşoare prin care le-am dat puţină încredere adversarilor. Cred că semnalul meu a fost: Băieţi, trebuie să nu vă precipitaţi, să jucaţi cu calm, în acelaşi timp să daţi ritmul meciului, să daţi intensitate prin pase”.

Reprezentativa de tineret a României a învins, sâmbătă seară, la Budapesta, selecţionata similară a Ungariei, cu scorul de 2-1 într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei A de la Campionatul European U21. Tricolorii au revenit după ce maghiarii au deschis scorul în inferioritate numerică. Au marcat: Csonka ’56 / Măţan ’70, Paşcanu ‘87. În minutul 43, de la maghiari a fost eliminat Szoke, el primind al doilea cartonaş galben.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.