Antrenorul Patrick Mouratoglou a declarat că Serena Williams doreşte să mai câştige turnee de grand slam, dar nu este obsedată să bată recordul stabilit de Margaret Court.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Are nevoie de această validare? Nu cred că are nevoie de această validare. Dar în mod clar a revenit la tenis pentru a câştiga alte grand slam-uri, aşa că acesta este cu siguranţă obiectivul. Acum, nu este la fel de obsedată de trofeul cu numărul 24 ca majoritatea oamenilor din lumea tenisului, dar cu siguranţă vrea să câştige grand slam-uri. Acesta este singurul motiv pentru care s-a întors la tenis", a declarat Mouratoglou.

El a spus că nu are sens comparaţia între performanţele Serenei Williams şi cele ale fostei jucătoare Margaret Court, ţinând cont că 13 dintre titlurile de grand slam ale sportivei din Australia au venit înainte de era profesionistă, care a început în 1968.

"Ştim cu toţii că sunt două sporturi diferite. Este un sport amator şi un sport profesionist. Dar este, probabil, distractiv să vorbim despre a bate recorduri, ceea ce este de înţeles”, a precizat el.

Margaret Court deţine recordul de grand slam-uri câştigate în tenisul feminin, 24, iar Serena Williams încearcă să-l doboare, americanca având acum 23 de trofee.

Despre meciul cu Simona Halep, din sferturile Australian Open, Mouratoglou a spus că se aşteaptă ca jucătoarea română să abordeze întâlnirea cu mai multă încredere după ce a câştigat în faţa Serenei Williams finala de la Wimbledon.

"Cred că Simona a jucat meciul perfect la Wimbledon. Va fi o situaşie diferită pentru ea, pentru că ştie că poate juca aşa împotriva Serenei, lucru pe care nu l-a mai făcut înainte. Va veni probabil cu mai multă încredere, dar suntem pregătiţi pentru asta", a arătat el.

Mouratoglou a spus că Serena Williams, în vârstă de 39 de ani, se mişcă mai bine pe teren decât în ​​ultimii trei ani, iar echipa ei a pus un mare accent pe redobândirea jocului de picioare pe care le-a avut în trecut.

"Dacă nu te poţi mişca bine, nu există niciun plan B. Singurul plan este atacul. Cred că a costat-o câteva meciuri importante. Ne-am chinuit în ultimii ani pentru că a suferit multe accidentări, aşa că nu a fost capabilă să se antreneze aşa cum am vrut. Este un cerc vicios, pentru că atunci când nu te poţi antrena bine, nu eşti în formă. Acum suntem mai mult într-un cerc virtuos decât într-unul vicios", a afirmat francezul.

Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, a fost programat de organizatori, marţi, după ora 10.00, în sferturile de finală ale Australian Open.

Această partidă este prima din sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena.

Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.