Din cauza lipsei de rezultate din ultimii doi ani, italianul Franco Morbidelli, coechipierul lui Fabio Quartararo la Yamaha, va fi înlocuit de spaniolul Alex Rins la finalul sezonului 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constructorul japonez a anunţat încheierea parteneriatului cu italianul, coechipierul lui Fabio Quartararo, la capătul ultimelor 12 GP-uri ale anului. Vicecampionul mondial din 2020, care s-a alăturat echipei Yamaha în 2019, a avut rezultate nesatisfăcătoare în ultimele două sezoane (locul 17 în 2021, locul 19 în 2022).

Aş dori să îi mulţumesc lui Franky pentru toată munca şi dăruirea sa", a declarat directorul general al Yamaha, Lin Jarvis. "Este păcat că ultimii doi ani nu au mers atât de bine pe cât am sperat amândoi. [...] Am decis că 2024 ar fi momentul să schimbăm lucrurile, atât pentru Yamaha, cât şi pentru Franky."

Yamaha a anunţat, de asemenea, cine se va alătura echipei în sezonul următor: spaniolul Alex Rins, care concurează în prezent pentru Honda după şase ani la Suzuki. Rins, care s-a accidentat la picior în cursa de sprint de la GP-ul Italiei din iunie, nu va reveni în competiţie în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.