Mondo Duplantis (săritura cu prăjina) şi Yulimar Rojas (triplusalt) au fost aleşi atleţii anului 2020, în cadrul unei ceremonii online organizată, sâmbătă, de World Athletics.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suedezul Duplantis a doborât în februarie de două ori recordul mondial la săritura cu prăjina (6,17 m, 6,18 m, ambele indoor). După reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus, Duplantis a reuşit cea mai bună săritură cu prăjina în aer liber din toate timpurile (6,15 m). El a încheiat anul neînvins în 16 competiţii.

Mondo Duplantis, care a împlinit 21 de ani luna trecută, este cel mai tânăr sportiv care este ales atletul anului la nivel mondial.

Sportiva Yulimar Rojas, din Venezuela, a stabilit în februarie un record mondial la triplusalt, la competiţii indoor (15.43 m). Ea s-a impus şi în etapa de Diamond League din Monaco.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.