Tehnicianul Mirel Rădoi a declarat, luni seară, că le-a transmis jucătorilor naţionalei Under 21 a României să nu trateze cu superficialitate partida cu Liechtenstein, de marţi, de la Ploieşti, ultima din grupa 8 de calificare la Campionatul European din 2019. România are nevoie de un punct în acest meci pentru a-şi asigura calificarea la CE-2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să abordăm meciul ca şi cum am avea nevoie de victorie. Trebuie să jucăm ceea ce ştim, să-l abordăm ca şi cum ar fi ultimul şi să jucăm la victorie, nu ştiu să jucăm la egal. Trebuie să fim concentraţi, chiar dacă jucăm cu ultima clasată în grupă. Trebuie să nu tratăm meciul ca pe unul uşor. E în joc viitorul fotbalului românesc şi această generaţie nu se poate pierde. Am încercat să le dau cât mai mare încredere, să înţeleagă că joacă pentru echipa naţională. Nu ştiu dacă echipa under 21 se ridică la valoarea echipei mari, e o diferenţă, de experienţă, de mai multe. Nu cred că am avea vreo şansă într-un meci cu echipa de seniori", a declarat Rădoi.

Meciul România - Liechtenstein va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti.

Înaintea ultimei etape, programată marţi (România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herţegovina, Ţara Galilor – Elveţia), echipa României este lider în clasament, cu 21 de puncte. Portugalia este pe doi, cu 19 puncte, iar Bosnia pe trei, cu 18 puncte. Ţara Galilor este pe poziţia a patra, cu zece puncte, la egalitate cu Elveţia, locul 5. Ultima din clasamentul grupei este adversara României din ultima etapă, Liechtenstein, care a pierdut până acum toate meciurile, astfel că nu are niciun punct.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor de calificare merg direct la Campionatul European, iar patru din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.