Selecşionerul Mirel Rădoi a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Islanda, din cadrul play-off-ului pentru Campionatul European, se va decide în plan tactic şi că se teme cel mai mult de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De teren mă tem cel mai mult. Ieri am văzut ceva postat pe reţelele de socializare despre arenă, era vremea ploioasă, dar era arena acoperită. S-ar putea să fie un teren foarte bun. Cred că în plan tactic se va decide meciul cu Islanda. Ştim cu toţii cum joacă Islanda, 4-4-2. Din acest 4-4-2 sunt foarte multe momente în care adversarul schimbă în funcţie de dinamica jocului., Poate fi un meci tactic”, a spus Rădoi.

Întrebat ce trebuie să facă şi ce nu trebuie să facă jucătorii la meciul cu Islanda, el a răspuns: “E simplu, să dea gol şi să nu primească gol”.

Mirel Rădoi nu consideră un dezavantaj faptul că la partida din Islanda ar putea fi prezenţi spectatori:  “Nu cred că e un dezavantaj faptul că ar putea fi spectatori, chiar am spus că mi-aş dori o atmosferă incendiară, cu mulţi spectatori, pentru că eu cred că putem, prin prisma jocului prestat de noi în Islanda să ne creăm un avantaj, să creăm o presiune pe Islanda”.

Rădoi a mai declarat că tricolorii vor antrena fazele fixe şi loviturile de la 11 metri, deşi iniţial s-a gândit să nu pregătească penaltiurile. “Trebuie să fim foarte atenţi cu ce vom lucra în funcţie de timpul pe care îl avem. Nu avem decât un singur antrenament marţi dimineaţa cu toţi jucătorii. E clar că nu vom trece peste fazele fixe în două minute şi vom trece la altele, vom acorda o atenţie, dar asta nu înseamnă că  vom avea nu ştiu câte zile la dispoziţie. E clar că în momentul când joci cu o echipă nordică jocul de centrări va fi foarte ridicat, fazele fixe vor fi periculoase. Nu avem multe momente pozitive de-a lungul istoriei, dar vom antrena acest lucru. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma factorului mental. Să încercăm să le dăm jucătorilor ideea de a câştiga meciul în 90 de minute sau eventual în prelungiri, fără să ajungem la penaltiuri. După aceea am zis că poate parcursdul jocului nu-l putem ghici dinainte şi atunci o să antrenăm şi lucrul acesta, îl vom antrena cu siguranţă”.

Mirel Rădoi a afirmat că este posibil ca Alexandru Mitriţă să joace în meciul cu Islanda. “În momentul de faţă, după accidentarea lui Coman a trebuit să ne gândim la un jucător de un asemenea profil. Un jucător cum e Coman sau Mitriţă ne poate aduce un mare avantaj pe faza de atac. Am vorbit cu doctorul, cu el, cu departamentul medical, cum putem acoperi acel fus orar. Sunt soluţii în momentul de faţă pentru Alex Mitriţă să începem cu el de la prima partidă, cu Islanda”.

Rădoi a vorbit şi despre lucrurile care trebuie “păstrate” de la primele două meciuri cu el selecţioner: “Reacţia după pierderea mingii, organizarea ofensivă indiferent de rezultatul de pe tabelă. Am reuşit să marcăm şi când echipa era în avantaj pe tabelă. Încercăm mereu să facem presing, să avem posesie, să avem reacţie după pierderea mingii. Sunt şi lucruri care trebuie îmbunătăţite, să avem anumite momente când trebuie să avem o posesie pasivă, să temporizăm jocul, să nu grăbim foarte multe acţiuni când adversarul e deja organizat”.

Semifinala play-off-ului UEFA EURO-2020, Islanda – România, este programată joi, 8 octombrie, de la ora 21:45.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.