Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat că la toate meciurile care se vor disputa în Turcia duminică şi luni se va ţine un minut de reculegere şi că la stadioane drapelele vor fi coborâte în bernă, în memoria celor care au decedat în urma dublului atac terorist de la Istanbul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La toate meciurile din 11 şi 12 decembrie, din ligile de profesionişti şi de amatori, se va ţine un minut de reculegere", se arată pe site-ul TFF.

Drapelele de la stadioane vor fi coborâte în bernă şi la difuzoare nu va fi redată muzică înainte, la pauză şi la finalul meciurilor.

Turcia a declarat o zi de doliu naţional duminică, după dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, soldat cu 38 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Două dintre cele 29 de victime care au murit în atacul terorist sunt civili, ceilalţi 27 sunt ofiţeri de poliţie, inclusiv un comandant. Şaptesprezece dintre răniţi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, iar alţi şase sunt la terapie intensivă.

Cele două explozii au avut loc la mai puţin de un minut una de cealaltă, iar autorităţile vorbesc de un atac coordonat vizând forţele de ordine.

Mai întâi, o maşină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beşiktaş. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiţerii care asiguraseră paza meciului Beşiktaş- Bursaspor.

Patruzeci şi cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de poliţişti, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că 10 oameni au fost reţinuţi în urma dovezilor obţinute din maşina detonată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.