Ambele echipe ale clubului de handbal Minaur Baia Mare au încheiat pe locul 3 în Liga Naţională, la data ”îngheţării” sezonului 2019-2020, astfel că vor evolua în cupele europene în stagiunea viitoare. Cristina Laslo şi-a dat acordul de a juca la Minaur, dar contractul este condiţionat de decizia ANAD, după scandalul de dopaj de la Corona Braşov, de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minaur Baia Mare a confirmat, joi, printr-un comunicat de presă că echipa feminină va juca în European Handball League (fosta Cupă EHF), ”probabil direct în faza grupelor, datorită locului 3 ocupat în clasamentul Ligii Naţionale şi al faptului că România se află pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni în sezonul 2020-2021”.

Clubul băimărean a precizat că echipa ”a avut surpriza şi onoarea de a fi invitată de EHF să participe în Liga Campionilor”, dar nu va beneficia de acest ”upgrade”, pentru că CSM Bucureşti are prioritate la ”wild card”.

Contractul antrenorului Costică Buceschi a fost prelungit pe încă două sezoane, iar lotul anunţat este format din jucătoarele: Filippa Idéhn (Suedia, transferată de la echipa daneză Silkeborg), Cristina Enache, Cristina Ciauşescu – portari,  Ana Maria Tănasie (de la Măgura Cisnădie), Larissa Fais Munhoz Araújo (de la ”U” Cluj Napoca), Éva Kerekes – extreme stânga, Mikaela Massing (Suedia, de la echipa germană Thüringer HC), Jovana Kovačević (Serbia, de la echipa ungară Érd), Anca Polocoşer – interi stânga, Andreea Popa, Cristina Laslo (şi-a dat acordul de a juca pentru Minaur, dar se aşteaptă decizia ANAD, privind scandalul de la Corona Braşov)  – centri, Helena Ryšánkova, Jelena Lavko (Serbia, de la Érd din Ungaria) – interi dreapta, Sonia Seraficeanu, Asuka Fujita (Japonia, de la Borussia Dortmund), Petruţa Argyelan, Oana Borş – extreme dreapta, Yaroslava Burlachenko, Angela Cioca (de la echipa spaniolă CB Salud Tenerife) – pivoţi.

Clubul este în negocieri cu alte două jucătoare, numele acestora urmând să fie anunţat după finalizarea documentelor de transfer.

La masculin, Minaur va evolua în Cupa EHF (fosta Challenge Cup), competiţie câştigată de echipe româneşti la ultimele două ediţii, adică de CSM Bucureşti şi Potaissa Turda.

Cuplul de antrenori Stéphane Plantin – Alexandru Sabău, acelaşi din sezonul precedent, va avea la dispoziţie următorii jucători: Ionuţ Ciobanu, Barna Buzogány (transferat de la ocupanta locului 3 din Ungaria, Braun Gyöngyös), Răzvan Pop – portari; Milan Kotrč, Daniel Bera, Sergiu Makaria – extreme stânga; Tudor Botea, Andrei Buzle – interi stânga; Alexandru Csepreghi, Călin Căbuţ, Mihai Dobra, Erik Pop – centri; José Guilherme de Toledo (Brazilia, de la Vardar Skopje), Nikola Skrobić (Serbia / Bosnia Herţegovina, de la Baniyas SC din EAU) – interi dreapta, Tomáš Čip, Georgel Haiduc – extreme dreapta; Albert Cristescu, Mihai Buşecan, Robert Nagy – pivoţi.  

Managerii echipei sunt în negocieri avansate cu încă doi jucători importanţi, care au mai îmbrăcat tricoul echipei băimărene în trecut, a mai precizat Minaur Baia Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.