Fostul campion mondial la box Mike Tyson a venit, miercuri, în Parlament, unde vizitează Senatul şi Camera Deputaţilor, fiind întâmpinat la sosire de către un grup de parlamentari PNL, dar şi de fostul tenismen Ilie Năstase, şi a afirmat că este impresionat de clădire, dar politica i se pare "neplăcută", pentru că singurul care contează este învingătorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tyson a ajuns la Senat în jurul orei 12.30, unde a fost întâmpinat de secretarul Biroului Permanent Ben Oni Ardelean (PNL) şi de alţi parlamentari liberali, printre care liderul senatorilor, Ion Popa, dar şi de fostul tenismen Ilie Năstase, parlamentar independent. Năstase a spus că are o poză alături de Mike Tyson din urmă cu mai mulţi ani.

La sosire, fostul pugilist a spus că este "impresionat" de clădirea Parlamentului, dar nu îi place politica, pe care o consideră "neplăcută" ("nasty" - n.r.). "Politica este neplăcută, nu contează decât învingătorul", le-a spus Tyson jurnaliştilor. El a spus că a fost în vizită în Constanţa şi îl ştie pe boxerul român Lucian Bute.

Când a ajuns în Parlament, Tyson a semnat autografe şi s-a pozat cu mai multe persoane, majoritatea fiind funcţionari din Camera Deputaţilor şi din Senat care au venit să îl vadă. El a făcut şi un tur al Parlamentului, fiind urmat de senatori, deputaţi, funcţionari parlamentari şi jurnalişti.

Tyson a vrut să viziteze şi plenul Senatului, dar şedinţa se încheiase deja de aproximativ 20 de minute când fostul campion mondial a ajuns la Parlament.

Fostul campion mondial la categoria grea, în vârstă de 50 de ani, vine în România pentru a participa la conferinţa de lansare a unei băuturi energizante.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că invitarea fostului pugilist Mike Tyson în Senat nu i se pare justificată, el adăugând că ”nu i se pare că este o propunere care să fie onorantă pentru instituţia Parlamentului" şi "îi pare rău” de situaţie.

”Eu sunt întotdeauna admiratorul marilor sportivi. Dacă la Mike Tyson ar fi fost numai această chestiune (a activităţii sportive - n.r.) şi tot probabil că nu ar fi fost justificată invitarea lui, aşa cum am văzut”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu prezenţa lui MIke Tyson, miercuri, în Partlament.

Tăriceanu a mai spus că, ”pe lângă activitatea lui sportivă, Mike Tyson s-a distins în viaţa particular cu o serie întreagă de probleme care l-au dus în final chiar la închisoare”.

”Un astfel de personaj, component sportive e una, dar nu le putem disocia. Sunt mari sportivi care în viaţa privată au avut un comportament ireproşabil şi îi prefer pe aceia. Cred că cei care au făcut propunerea nu au stat să se gândească foarte mult, din păcate. Nu mi se pare că este o propunere care să fie onorantă pentru instituţia Parlamentului. Din contra, îmi pare rău”, a mai spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.