Fostul secretar american de stat Mike Pompeo s-a alăturat, vineri, aleşilor din Partidul Republican, care cer boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă la Beijing, din 2022, pentru a pedepsi poporul chinez în numele drepturilor omului, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"JO nu trebuie să aibă loc acolo. Nu putem autoriza sportivii noştri să meargă la Beijing şi să recompensăm Partidul Comunist chinez în timp ce acesta face lucruri nefaste în întreaga lume. Jocurile Olimpice sunt o expresie a libertăţii şi talentului sportiv. Organizarea lor la Beijing este total nepotrivită", a declarat Pompeo la un interviu acordat jurnalistului Hugh Hewitt.

Pompeo a mai spus că a lucrat "în ultimele luni pentru a găsi cea mai bună abordare şi pentru a pedepsi la maxim Partidul Comunist chinez".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.