Juventus a anunţat, marţi, că a declanşat o procedură pentru a identifica persoana sau persoanele care au proferat, duminică, insulte rasiste la adresa portarului francez al echipei AC Milan, Mike Maignan, înainte de meciul dintre cele două formaţii, încheiat cu scorul de 1-1, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Duminică seară, pe Stadionul Allianz, suporterii echipei Juventus m-au vizat cu insulte şi scandări rasiste. Ce aţi vrea să spun? Că rasismul este greşit şi că aceşti suporteri sunt proşti? Nu este vorba despre asta. Nu sunt nici primul, nici ultimul jucător căruia i se întâmplă asta. Atâta timp cât aceste evenimente sunt tratate ca <incidente izolate> şi nu se ia nicio măsură cuprinzătoare, istoria este obligată să se repete mereu şi mereu şi mereu. Ce facem pentru a combate rasismul pe stadioanele de fotbal? Chiar credeţi că este eficient? Sunt într-un club care se străduieşte să deschidă calea prin a se opune tuturor formelor de discriminare. Dar trebuie să fim mai numeroşi şi să fim uniţi în această bătălie pentru societate, care depăşeşte fotbalul. În cadrul procedurilor, oamenii care decid ştiu cum este să auzi insulte şi scandări care ne coboară la rangul de animale? Ştiu ei ce le provoacă asta familiilor noastre, celor dragi care văd şi care nu înţeleg că încă se poate întâmpla în 2021? Nu sunt o <victimă> a rasismului. Sunt Mike, în picioare, negru şi mândru. Atâta timp cât ne putem face auzită vocea pentru a schimba lucrurile, o vom face", a scris Mike Maignan, într-un mesaj pe Instagram, marţi seară.

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare, se pot auzi insulte rasiste la adresa portarului, în timp ce acesta se încălzea pe teren, chiar înainte de meci.

După difuzarea acestui videoclip, Juventus a lansat o procedură pentru identificarea persoanelor implicate, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al clubului din Torino.

Potrivit presei locale, federaţia italiană ar putea folosi videoclipul pentru propria investigaţie.

Rezerva lui Mike Maignan, 26 de ani, transferat vara trecută de la Lille, este Ciprian Tătăruşanu.

În timp ce stadioanele s-au redeschis de curând publicului în Italia (cu o limită de ocupare de 50 la sută) după 18 luni de meciuri cu porţile închise, acesta este deja al doilea incident rasist din Serie A. Federaţia italiană a deschis, vineri, o anchetă după presupuse scandări ce au vizat un alt jucător de la AC Milan, mijlocaşul francez Tiemoue Bakayoko, în timpul meciului din 12 septembrie, disputat pe San Siro împotriva formaţiei Lazio Romei (2-0). Pe Instagram, Bakayoko acuzase anumiţi susţinători ai formaţiei Lazio că se află la originea scandărilor rasiste faţă de el şi faţă de Franck Kessie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.