Mihaela Buzărnescu, locul 105 WTA, va intra pentru prima dată în carieră în Top 100 WTA, la vârsta de 29 de ani. Ea va fi cel puţin pe locul 97 WTA, în clasamentul care va fi dat publicităţii luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venită din calificări, Buzărnescu a acces în sferturile turneului de categorie International de la Linz, cu premii totale de 226.750 de dolari. Ea va evolua, vineri, în această fază, împotriva sportivei elveţiene Belinda Bencic, locul 228 WTA acum, dar fostă ocupantă a locului 7 WTA, în februarie 2016.

Ascensiunea jucătoarei române în acest an a fost una remarcabilă, după ce la finalul lui 2016 ea era pe locul 544. Cu multe succese înregistrate la turnee ITF, Buzărnescu a mai reuşit în 2017 o performanţă unică în cariera, calificarea pe tabloul principal al unui Grand Slam, la US Open.

Mihaela Buzărnescu, locul 112 WTA, va intra pentru prima dată în Top 100 WTA şi la dublu. La Linz, ea şi partenera ei, Oksana Kalaşnikova din Georgia, vor evolua în semifinale.

România va avea de luni, cinci jucătoare în Top 100 WTA de simplu. În afară de Buzărnescu, mai figurează între cele mai bune 100 de jucătoare Simona Halep, locul 1 WTA, Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, Irina Begu, locul 56 WTA, şi Monica Niculescu, locul 65 WTA.

Halep va fi pentru a doua săptămână lider mondial, în timp ce Sorana Cîrstea ar mai putea urca, fiind şi ea în sferturi la Linz, iar Begu şi Niculescu pot coborî una-două poziţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.