Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va disputa două partide la turneul de categorie WTA International de la Praga, vineri, chiar în ziua în care împlineşte 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai întâi, Buzărnescu va evolua la simplu, în semifinale, cu sportiva italiană Camila Giorgi, locul 58 WTA, apoi, după o pauză, va juca finala de dublu, alături de Ligia Marozava din Belarus, împotriva cuplului Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3).

Partida de simplu a Mihaelei Buzărnescu este a doua a zilei, după 13.30 şi după semifinala dintre Shuai Zhang (China), locul 31 WTA, şi Petra Kvitova (Cehia), locul 10 WTA.

În acest moment, Mihaela Buzărnescu este pe locul 36 WTA, în clasamentul "live", la două puncte doar de ocupanta locului 35, Sorana Cîrstea. O victorie vineri, la simplu, nu i-ar aduce numai calificarea în a doua finală WTA din carieră, dar şi statutul de a doua jucătoare română cel mai bine clasată, după Simona Halep, locul I WTA. Buzărnescu ar urca până pe locul 32, cel mai bun din carieră, dacă s-a impune în faţa italiencei Giorgi.

Buzărnescu îşi continuă ascensiunea începută anul trecut, când era clasată în ianuarie pe locul 541 WTA. La 30 de ani, ea traversează cea mai bună perioadă a carierei după ce a ajuns pe locul 37 WTA, cel mai bun, şi după ce în 2018 a făcut finală la Hobart, semifinale la Midland (ITF) şi optimi la Doha, unde a participat la primul ei turneu de categorie Premier 5, la 29 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.