Mick McCarthy a fost numit, duminică, de Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI) în postul de selecţioner, în locul lui Martin O'Neill, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McCarthy a semnat un contract pe doi ani şi va fi ajutat de asistenţii Terry Connor şi Robbie Keane.

Stephen Kenny, tehnicianul echipei Dundalk, a fost o altă soluţie pentru postul de selecţioner, iar conducerea FAI i-a oferit postul de antrenor al reprezentativei sub 21 de ani, fiind posibil să-i succeadă lui McCarthy după Euro-2020.

În vârstă de 59 de ani, Mick McCarthy a mai antrenat naţionala irlandeză între 1996 şi 2002. El a calificat atunci echipa la CM din 2002, competiţie la care a fost eliminată în optimi, de Spania. 

McCarthy a antrenat ultima oară echipa de liga a doua engleză Ipswich Town, până în aprilie, iar înainte a mai pregătit pe Wolverhampton şi pe Sunderland.

Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI) a anunţat, miercuri, că selecţionerul Martin O’Neill şi staful său, din care făcea parte şi secundul Roy Keane, au încetat relaţiile contractuale cu forul de la Dublin.

Despărţirea s-a produs de comun acord cu O’Neill, Keane, Seamus McDonagh (antrenor cu portarii) şi Steve Guppy (secund).

O’Neill se afla la conducerea echipei Irlandei din noiembrie 2013. De atunci, irlandezii au jucat 55 de meciuri în care a folosit în total 65 de jucători. Martin O’Neill a promovat la prima reprezentativă 28 de jucători.

Naţionala Irlandei a retrogradat în al treilea eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, încheind pe ultimul loc grupa a patra a diviziei B. Irlandezii au înregistrat în Liga Naţiunilor două remize şi două înfrângeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.