Michael Oliver, arbitrul care a dictat penaltiul controversat din finalul meciului Real Madrid - Juventus, va conduce finala Cupei Angliei, între Manchester United şi Chelsea, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal (FA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finala va avea loc la 19 mai, pe Stadionul Wembley.

"Pe măsură ce avansezi în carieră, această desemnare devine o ţintă realizabilă, dar nu este una pe care o aştepţi să o primeşti, însă este una extraordinară. Această oportunitatea vine o dată în cariera unui arbitru", a declarat Oliver, în vârstă de 33 de ani.

"De-a lungul unui număr de ani, Michael a arătat că are un cap înţelept şi calm pe umeri relativ tineri şi că este un excelent model pentru arbitri tineri. Michael a arătat că este capabil să controleze cele mai importante meciuri din Europa şi din Anglia şi am toată încrederea că el şi colegii lui vor îmbunătăţi ceea ce se anunţă o întâlnire fascinantă", a declarat, la rândul său, preşedintele Comisiei de Arbitri a FA, David Elleray.

În minutul 90+3 al partidei Real Madrid-Juventus, din returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Oliver a acordat un penalti pentru o intervenţie a lui Benatia la Lucas Vasquez, în momentul în care scorul era de 3-0 pentru oaspeţi, acelaşi ca la Torino.

Portarul Gianluigi Buffon de la Juventus a fost eliminat pentru proteste după acordarea acestei lovituri de la 11 metri.

Cristiano Ronaldo a transformat în minutul 90+8 penaltiul care i-a adus echipei Real Madrid calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

După această partidă, Buffon a criticat prestaţia arbitrului englez Michael Oliver, despre care a spus că "are în loc de inimă un coş de gunoi".

"Sunt foarte mândru că fac parte din această echipă. Am realizat ceva incredibil, deşi eram într-o situaţie imposibilă. Ultima acţiune? Arbitrul a fluierat un fault pe care doar el l-a văzut. El nu are inimă, are în loc de inimă un coş de gunoi. Dacă nu ai personalitate şi curaj, atunci du-te în tribune şi urmăreşte meciul alături de soţie cu un Sprite şi chipsuri. Este nevoie de o anumită sensibilitate pentru a înţelege importanţa anumitor momente în teren", a declarat Buffon, după meciul de la Madrid.

Michael Oliver şi soţia lui, Lucy Oliver, au primit ameninţări, în urma acestui meci, iar poliţia britanică a deschis o anchetă.

Lucy Oliver a devenit şi ea o ţintă a contestatarilor soţului ei, după ce s-a descoperit că, în trecut, a vizitat Stadionul Santiago Bernabeu al echipei Real Madrid şi a postat pe Twitter imagini şi comentarii de apreciere a grupării spaniole.

Lucy este şi ea arbitru, în liga engleză de fotbal feminin. După ce Michael a dictat controversatul penalti, la Madrid, numărul ei de telefon a fost publicat pe reţele de socializare. Lucy Oliver a primit numeroase mesaje text cu jigniri şi ameninţări pe telefon, fiind obligată să renunţe la numărul ei.

Ameninţările nu fost făcute numai pe telefon şi pe contul de Twitter al soţiei centralului. Poliţia a primit plângere că persoane au venit în faţa casei cuplului si au proferat injurii la adresa lor, umplând cutia poştală cu alte mesaje de ameninţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.