Recordman al trofeelor Ballon d'Or şi cu şanse la al optulea, Lionel Messi afirmă că nu a acordat niciodată prea mare importanţă acestui trofeu. Cu atât mai puţin de când a câştigat Cupa Mondială cu Argentina, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De-a lungul carierei mele... deşi este un premiu foarte important din punct de vedere a ceea ce înseamnă în ce priveşte recunoaşterea, unul dintre cele mai frumoase premii la nivel individual, nu i-am dat niciodată "importanţă"", a explicat el într-o conferinţă de presă. “Importante pentru mine au fost întotdeauna premiile colective, obţinerea de premii cu echipa. Am avut norocul de a obţine totul în cariera mea. De când am câştigat Cupa Mondială, care îmi lipsea, mă gândesc şi mai puţin la acest trofeu. Acela era cel mai important trofeu al meu. Astăzi, mă bucur de momentul meu. Nu mă gândesc la el. Dacă va veni, bine. Dacă nu, nu se întâmplă nimic”, a adăugat argentinianul.

Lui Lionel Messi îi merge bine la Inter Miami. La câteva săptămâni după ce a plecat de la PSG, campionul mondial argentinian este în formă. El a vorbit despre perioada petrecută la Paris.

"Plecarea mea la Paris nu a fost ceva ce mi-am dorit, plecarea de la Barcelona nu a fost ceva ce mi-am dorit şi s-a întâmplat, ca să spunem aşa, peste noapte", a explicat fotbalistul.

Messi, care voia să plece de la Barcelona în 2020, iar în 2021 a vrut să rămână. Cu toate acestea, clubul catalan nu şi-a mai permis să-l păstreze. PSG a profitat.

"A trebuit să mă adaptez la un loc total diferit de cele în care am trăit toată viaţa mea, atât în ceea ce priveşte oraşul, cât şi din punct de vedere sportiv, iar acest lucru a fost dificil, total diferit de ceea ce trăiesc aici în acest moment”, a continuat jucătorul.

Messi, în vârstă de 36 de ani, a mai vorbit despre perioada dificilă pe care a trăit-o la Paris, declarând că "nu a fost fericit" în capitala Franţei.

În cele din urmă, PSG l-a lăsat să plece la finalul contractului. De atunci, alături de septuplul câştigător al Balonului de Aur au venit la Miami colegii săi Sergio Busquets şi Jordi Alba.

Messi a fost curtat de Arabia Saudită, şi în acest caz de clubul Al-Hilal, care l-a atras pe Neymar. Însă el a optat pentru South Beach şi MLS. "Pot să vă spun că sunt foarte fericit cu decizia pe care am luat-o, nu doar pentru joc, pentru felul în care merge în acest moment, ci pentru familia mea, pentru viaţa de zi cu zi, pentru oraşul pe care îl iubim, pentru această nouă experienţă şi pentru primirea pe care am avut-o, care a fost extraordinară încă din prima zi, nu doar la Miami", a declarat el, care a marcat deja nouă goluri în şase meciuri pentru noua sa echipă.

“Am jucat două meciuri în deplasare şi felul în care am fost tratat a fost magnific. Sunt recunoscător pentru asta, fericit pentru momentele pe care le trăiesc şi, mai ales, pentru că pot continua să fac ceea ce mi-a plăcut toată viaţa, să joc şi să o pot face cu bucurie", a menţionat Messi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.