Argentinianul Lionel Messi a declarat, într-un interviu pentru goal.com, că va rămâne la FC Barcelona deoarece singura cale pentru ca el să plece ar fi achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce este imposibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“M-am gândit şi eram sigur că sunt liber să plec, preşedintele a spus mereu că la finalul sezonului pot decide dacă rămân sau nu. Acum ei se agaţă de faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, când de fapt la 10 iunie încă jucam în LaLiga, în contextul acestui coronavirus teribil. Şi acesta este motivul pentru care voi continua la club. Acum voi continua la club pentru că preşedintele m i-a spus că singura cale pentru ca eu să plec este plata clauzei de 700 de milioane de euro, iar acest lucru este imposibil”, a spus Messi.

El a precizat că ar mai fi existat o soluţie pentru ca el să părăsească FC Barcelona, şi anume să dea în judecată clubul. “Era o altă cale, şi anume să ajungem în instanţă. Nu voi da niciodată în judecată Barcelona, pentru că acesta este clubul pe care îl iubesc, care mi-a dat totul de când am venit. Este clubul vieţii mele, mi-am făcut viaţa aici. Barca mi-a dat totul şi eu i-am dat totul. Nu mi-a trecut nicio clipă prin cap să dau Barca în judecată”.

“Iubesc Barcelona şii nu voi găsi un loc mai bun decât aici. Totuşi, am dreptul să decid. Urma să caut noi obiective şi noi provocări. Şi mâine aş putea reveni, pentru că aici, la Barcelona, am totul”, a mai afirmat Messi.

El a povestit şi cum a fost atunci când şi-a anunţat familia că vrea să părăsească FC Barcelona: “Când le-am spus dorinţa mea soţiei şi copiilor mei a fost o dramă. Toată familia a început să pl1ngă, copiii mei nu voiau să  părăsească Barcelona, să îşi schimbe şcoala”.

Messi a lipsit de la toate antrenamentele echipei, care s-a reunit, luni, în vederea reluării pregătirii pentru noul sezon, sub comanda noului antrenor principal, Ronald Koeman. Săptămâna trecută, el informase clubul că vrea să plece.

Lionel Messi mai are un an de contract cu FC Barcelona şi înţelegerea lui are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro. O altă clauză îi permitea jucătorului de 33 de ani ruperea unilaterală a contractului, fără despăgubiri, dar a expirat la începutul lunii iunie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.