Atacantul argentinian Lionel Messi a fost suspendat trei luni, după ce i-a acuzat de corupţie pe conducătorii Confederaţiei Sud-americane de Fotbal (Conmebol), la Copa America, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, Messi a fost amendat de Conmebol cu 50.000 de dolari (45.000 de euro). Vedeta Barcelonei poate face apel în şapte zile la a ceste sancţiuni.

Suspendarea primită îl va împiedica pe Messi să evolueze în meciurile amicale pe care Argentina le va disputa cu Chile, Mexico şi Germania, în septembrie şi octombrie.

Argentina va începe preliminariile Cupei Mondiale din Qatar în martie 2020.

Lionel Messi a mai fost suspendat o etapă şi amendat cu 1.500 de dolari după ce a fost eliminat în finala mică a Copei America, pe care Argentina a câştigat-o cu Chile, scor 2-1. Această suspendare o va ispăşi în prima întâlnire din preliminariile CM din 2022.

Messi nu a participat, la 6 iulie, la decernarea medaliilor de bronz la Copa America, după finala mică, Argentina - Chile, scor 2-1. Zgârcit în declaraţii şi fără să spună lucruri deosebite de obicei la interviurile după meciuri, Messi s-a dezlănţuit la adresa arbitrajelor care, crede el, au favorizat gazda competiţiei, Brazilia.

"Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentru Brazilia. Să sperăm că arbitrii şi VAR-ul nu vor influenţa şi Peru va putea să să joace, deoarece au echipă să o facă. Dar văd asta ca fiind dificil", a declarat Messi.

Jucătorul Barcelonei a făcut referire la faptul că VAR-ul nu a funcţionat la meciul Brazilia - Argentina, scor 2-0, din semifinale, la două faze litigioase, din cauza interferenţelor provocate de serviciul de securitate al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, prezent în tribune.

Messi a criticat arbitrajul şi după partida cu Brazilia. El consideră că a fost eliminat în finala mică din cauza acelor critici.

"Eu am plătit probabil nota, azi. Cu un cartonaş galben, totul ar fi fost reglat. Spun întotdeauna adevărul şi sunt cinstit, de aceea sunt liniştit. Dacă vor exista repercursiuni după ceea ce spun, nu este vina mea. Cartonaşul roşu, cred eu, este din cauza a ceea ce am spus", a afirmat el.

Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a catalogat acuzaţiile de corupţie formulate de Lionel Messi la Copa America drept "inacceptabile" şi "nefondate".

"În fotbal, uneori câştigi, alteori pierzi, iar acceptarea rezultatului unui meci cu loialitate şi respect este pilonul fair play-ului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deciziile de arbitraj, care sunt umane şi nu vor fi niciodată perfecte. Este inacceptabil ca din cauza unor incidente specifice unei competiţii, în care concurează 12 naţiuni, toate în condiţii egale, să fie formulate acuzaţii nefondate, care denaturează adevărul şi pun la îndoială integritatea Copei America. Acuzaţiile reprezintă o lipsă de respect pentru competiţie, pentru toţi fotbaliştii implicaţi şi pentru sutele de profesionişti ai Conmebol, organizaţie care, din 2016, a muncit neobosit pentru transparenţa, profesionalizarea şi dezvoltarea fotbalului în America de Sud", a precizat Conmebol, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.