Meciul test dintre reprezentativele de rugby ale României şi Uruguayului, programat săptămâna viitoare, se va disputa în Italia, pe stadionul Payanini Center din Verona, informează rugbyromania.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida era programată iniţial în 6 noiembrie, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. Confruntarea va avea însă loc în Italia, la Verona, pe stadionul din Payanini Center, în 7 noiembrie, de la ora 15:00 (ora României).

“Din cauza situaţiei sanitare existente în România în aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului într-o locaţie care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual”, a precizat Federaţia Română de Rugby.

„Deşi nu ne place, înţelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori să joace în România pentru că dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluţia pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese şi infectări. Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o ţară care în acest moment controlează foarte bine situaţia legată de Sars-Cov2. Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii şi cunoscuţii noştri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari şi să încercăm ca toţi, prin eforturile noastre unite să oprim această pandemie. Din păcate, şi sportul plăteşte un preţ destul de mare, iar în acest moment acest preţ este disputarea meciurilor fără spectatori. Pentru Stejari, pentru orice sportiv de altfel ar fi însemnat enorm suportul publicului, al fanilor, însă rămânem cu gândul la acea atmosferă superbă din meciul cu Argentina şi sperăm să-i putem avea lângă noi pe fanii noştri, cât mai repede.”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

De asemenea, din cauza situaţiei epidemiologice din România, conform măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de covid-19, meciul pe care România îl va susţine cu Ţările de Jos la 13 noiembrie, contând pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fără spectatori.

În ceea ce priveşte ultimul meci din luna noiembrie, cel cu Tonga, programat pentru data de 20 noiembrie, la ora 17:30 (în direct pe TVR 1), la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, federaţia va reveni cu detalii legate de acesta în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.