La Marele Premiu al Principatului Monaco, care a avut loc duminică, finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a abandonat în turul 31/78, de pe locul al doilea, din cauza faptului că, la intrarea la boxe, mecanicii nu au putut să-i schimbe roata dreapta-faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roata este ataşată de monopost şi acum, potrivit oficalilor echipei Mercedes, care spun că maşina trebuie să ajungă în fabrică pentru a putea fi îndepărtată piuliţa de prindere.

"Nu am scos încă roata. Monopostul este în garajul nostru, cu roata pe el", a spus directorul tehnic James Allison, care a precizat că piuliţa trebuie tăiată în fabrica echipei.

"Dacă nu pui bine pistolul pe piuliţă, atunci acesta poate teşi feţele laterale ale piuliţei. Numim asta prelucrarea piuliţei. Este ca atunci când iei o şurubelniţă cu cap Phillips (n.r. - cu cap în cruce) şi nu o potriveşti corect în crucea şurubului. Începi să rotunjeşti faţa de acţionare a şurubului şi apoi pur şi simplu nu îl poţi scoate din ce încerci să-l scoţi, deoarece nu mai are feţele de acţionare. Un lucru foarte asemănător se întâmplă cu piuliţele noastre în cazul în care pistolul începe să se rotească şi să teşească feţele piuliţei roţii. Având în vedere puterea pistolului, poţi ajunge fără nicio faţă de acţionare şi pur şi simplu prelucrezi piuliţa până nu mai rămâne nimic de apucat şi asta am avut (n.r. - la Monte Carlo)", a explicat Allison, potrivit motorsport.com.

Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a spus că au existat "mulţi factori" care au contribuit la această problemă, refuzând să o reducă la o singură eroare.

"Trebuie să revizuim designul, trebuie să examinăm materialul piuliţei de la roată, deoarece mecanicii care o acţionează trebuie să o facă într-un mod în care să nu o poată prelucra. Mecanicul care a făcut acest lucru este unul dintre cei mai buni şi unul dintre cei mai pregătiţi din punct de vedere al vitezei la schimbul de pneuri. Deci, mereu lucrurile se adună. Nu este niciodată vina cuiva, este întotdeauna din mai mulţi factori", a precizat el.

Privat de cel puţin un loc 2 la final, Bottas a fost "extrem de dezamăgit" să-şi încheie cursa în boxe. "Practic mă gândeam la ceva de genul <da, a fost o oprire lentă la boxe>. Şi atunci am început să calculez: <bine, probabil că trece Sainz> şi atunci aveau să treacă şi Norris sau cine era în spate. Apoi, când s-au făcut 30 de secunde sau cam aşa, nu mi-a venit să cred. Evident, e foarte dezamăgitor şi trebuie să ne asigurăm că e o situaţie care nu se mai întâmplă niciodată. Este o mare greşeală", a adăugat finlandezul.

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a cincea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, colegul lui Bottas, septuplul campion mondial Lewis Hamilton, a trecut linia de sosire pe aceeaşi poziţie. 

Podiumul a fost completat de spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) şi de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes), clasaţi în ordine pe locurile 2-3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.