BBC anunţă că echipa de Formula 1 McLaren va cumpăra din nou motoare Mercedes, începând din sezonul 2021 şi cel puţin până în 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Team-ul de la Woking a avut un parteneriat lucrativ cu compania germană din 2005 până în 2014. Mercedes a fost acţionar în cadrul grupului McLaren, din care s-a retras odată cu crearea propriei echipe de Formula 1.

McLaren a folosit din 2015 motoare Honda, dar rezultatele au fost dezastruoase şi britanicii au renunţat la propulsoarele japoneze după trei ani. 

Acum, McLaren foloseşte motoare Renault, dar contractul expiră la finalul anului 2020. Performanţele s-au îmbunătăţi, insuficient totuşi după aşteptările conducătorilor McLaren, astfel că echipa engleză nu va prelungi înţelegerea cu constructorul francez şi va opta pentru motoarele Mercedes din două motive: sunt mai ieftine şi mai puternice decât cele Renault.

Motoarele Mercedes au dominat Formula 1 de la introducerea propulsoarelor turbo hibrid, în 2014. Abia anul acesta, Ferrari a reuşit să construiască un motor mai puternic decât Mercedes.

În acest moment, cu şase etape rămase de disputat din acest sezon, piloţii Carlos Sainz jr. şi Lando Norris au dus echipa lor pe locul 4 în clasamentul constructorilor, după Mercedes, Ferrari şi Red Bull. În 2018, primul în care a folosit motoare Renault, McLaren a terminat pe locul 6.

BBC scrie că McLaren şi Mercedes au informat deja FIA de înţelegerea lor, dar niciun anunţ oficial nu a fost făcut.

Dacă informaţiile BBC vor fi confirmate, Renault va mai motoriza doar propria echipă din F1. În acest moment, Mercedes furnizează motoare pentru Racing Point (fosta Force India) şi Williams, Ferrari pentru Haas şi Alfa Romeo (fosta Suber), iar Honda pentru Red Bull şi Toro Rosso.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.