Francezul Kylian Mbappe şi polonezul Robert Lewandowski s-au declarat îngrijoraţi de proiectul FIFA cu privire la organizarea unui turneu final al Cupei Mondiale din doi în doi ani, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cupa Mondială este specială, pentru că are loc la patru ani. Este cel mai bun lucru, cea mai bună competiţie din lume. Dacă o organizezi din doi în doi ani ar putea deveni ceva normal să joci la CM. Vreau să spun că nu este ceva normal, ar trebui să fie ceva extraordinar. Jucăm peste 60 de meciuri într-un an. Avem Euro, Cupa Mondială, acum Liga Naţiunilor, atât de multe competiţii... Trebuie să ne recuperăm, trebuie să ne relaxăm. Dacă oamenii vor să vadă calitate în joc, emoţie, să vadă frumuseţea fotbalului, cred că trebuie să respectăm sănătatea jucătorilor”, a declarat Mbappe.

Şi Lewandowski a spus că nu se poate oferi un fotbal de calitate dacă turneul final al CM se va organiza din doi în doi ani. “Avem atât de multe meciuri în fiecare an, atât de multe săptămâni dificile, nu doar meciuri ci şi pregătirea pentru sezon, pregătirile pentru marile turnee. Dacă vrei să oferi ceva special, ceva diferit, avem nevoie de o pauză. Dacă va fi CM la doi ani, timpul în care fotbaliştii joc la nivel înalt va fi mai scurt. Este imposibil fizic şi psihic”, a afirmat polonezul.

FIFA a propus ca turneul final al Cupei Mondiale să aibă loc din doi în doi ani, proiect controversat, care a fost criticat până acum de mai multe foruri şi personalităţi din sport.

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, a fost votat jucătorul anului la cea de-a 12-a ediţie a Globe Soccer Awards, trofee acordate de Asociaţia Europeană a Agenţilor Jucătorilor (EFAA) şi Asociaţia Cluburilor Europene (ECA), luni, la Dubai. Lewandowski, legitimat la Bayern Munchen, a primit la Globe Soccer Awards Premiul Maradona pentru cele 64 de goluri şi 10 pase decisive în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.