Mijlocaşul Alexandru Maxim a declarat, după remiza cu Irlanda de Nord, că naţionala României trebuia să joace "murdar", după ce a condus şi s-a aflat în superioritate numerică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ne rămâne decât să analizăm lucrurile pe care le-am făcut bine, să analizăm şi lucrurile care nu au ieşit aşa cum ne-am aşteptat, iar meciul viitor să evoluăm mult mai bine şi să facem o partidă mult mai bună. Trebuie să ne pregătim pentru următorul meci, nu putem să stăm să ne gândim prea mult la ceea ce s-a întâmplat în seara asta, pentru că nu avem decât două-trei zile până la următorul meci şi să mergem în Austria cu gândul la victorie. A fost o formulă ofensivă, din punctul meu de vedere, ca jucător ofensiv şi ca jucător căruia îi place balonul, căruia îi place mingea, m-am simţit bine. Cred că din punct de vedere al posesiei i-am dominat, nu am simţit niciun moment că ne pot crea probleme, mai ales după ce au avut un om eliminat, însă din păcate a fost acea neatenţie. Cred că trebuie să fim mai atenţi, câteodată poate să facem şi jocul acesta murdar, chiar dacă avem un om mai mult, un om în plus. Însă nu putem să ne plângem prea mult, trebuie să ne gândim la următorul meci şi să încercăm să luăm puncte în Austria", a declarat Maxim, în conferinţa de presă după meci. 

Întrebat despre "dialogul" de la distanţă dintre Ciprian Marica şi Denis Alibec, Maxim a răspuns: "Fiecare e liber să spună ceea ce doreşte. Nu ţine de noi ceea ce vorbesc cei din exterior. La televizor, probabil, fotbalul este mult mai simplu. Nu cred că ar trebui să ne concentrăm prea mult pe afirmaţii de genul acesta, pentru că avem nevoie ca toată lumea din jurul echipei naţionale, atât noi, cât şi cei care doresc binele echipei naţionale, să vorbească pozitiv, să ajute echipa naţională, pentru că avem nevoie de jucători tineri care vin de la sub 21, care au nevoie de aceste lucruri pozitive şi câteodată să lăsăm ironiile astea, pentru că, personal, nu cred că ne ajută cu nimic."

Atacantul Denis Alibec a avut o reacţie nepotrivită după ce, la interviul acordat după meciul cu Irlanda de Nord, i s-a transmis că fostul internaţional Ciprian Marica a criticat evoluţia primei reprezentative.

"Marica (n.r. - aflat în studio) spunea ceva mai devreme că jocul rămâne previzibil", i-a transmis reporterul ProTV lui Denis Alibec.

"Să vină el să joace, atunci", a răspuns fotbalistul Astrei Giurgiu. "Toţi îşi dau cu părerea, eu din teren am simţit altceva şi eu zic că am făcut un meci bun", a continuat el.

România a terminat la egalitate, vineri, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), meciul disputat cu Irlanda de Nord, în prima etapă a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor. Oaspeţii au evoluat din minutul 39 cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Magennis şi au egalat în minutul 86.

Au marcat: Puşcaş '25 / Whyte '86.

Mirel Rădoi, 39 de ani, a debutat la această partidă ca selecţioner al României. Totodată, acesta este primul meci al primei reprezentative după ce fotbalul a fost întreupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a fost învinsă, acasă, de Austria, scor 1-2.

Următorul meci al tricolorilor va avea loc, luni, de la ora 21.45, la Klagenfurt, cu Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.