Olandezul Max Verstappen şi colegul său, australianul Daniel Ricciardo, au fost obligaţi de condcerea Red Bull să-şi ceară iertare în faţa întregii echipe, la sediul acesteia de la Milton Keynes, Marea Britanie, pentru accidentul în care au fost implicaţi la Marele Premiu al Azerbaidjanului, de la Baku, soldat cu abandonul amândurora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christian Horner, team principal al Red Bull, a catalogat incidentul celor doi colegi ca fiind inacceptabil şi le-a ordonat să-şi ceară iertare în faţa întregii echipe.

"Amândoi sunt de acuzat pentru asta şi echipa a avut de pierdut din acest motiv. Trebuie să arate echipei şi unul altuia respect şi trebuia ca unul să-i lase loc celuilalt. Li s-a reamintit că au o responsabilitate în modul în care evoluează. Fiecare este plătit foarte bine, pentru a acţiona în interesul echipei, nu numai al lor. Vor merge la fabrica echipei şi îşi vor cere iertare întregului staf, înainte de Marele Prmiu al Barcelonei", a declarat Horner.

Duminică, în turul 40, într-un duel pentru locul 4, Ricciardo a încercat să-l depăşească pe mai tânărul său coechipier, dar acesta a mişcat de două ori monopostul dreapta-stânga, cu scopul de a-l bloca pe australian. Apoi, monopostul lui Ricciardo l-a lovit din spate pe cel al lui Verstappen şi ambii piloţi au abandonat. Comisarii FIA i-au găsit vinovaţi de incident pe ambii sportivi, care au fost avertizaţi.

Cu toate acestea, Red Bull nu va introduce ordine de echipă şi le va permite celor doi să concureze în continuare unul împotriva celuilalt.

Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a CM de Formula 1, va avea loc la 13 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.