Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) va porni de pe prima poziţie a grilei în Grand Prix-ul Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calificările de pe circuitul Silverstone s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 km, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe. Totuşi, în această cursă, piloţii nu au avut voie să intre la boxe pentru schimbarea cauciucurilor.

Rezultatul cursei a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi.

Pe locul doi în calificări s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), iar pe trei a terminat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

Tot 10 este completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Sebastian Vettel (Germania, Aston Martin), George Russell (Marea Britanie, Williams) şi Esteban Ocon (Franţa, Alpine).

Cursa va avea loc duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.