Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Imola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost urmat de coechipierul său Sergio Perez şi de britanicul Lando Norris (Mc-Laren-Mercedes).

Într-o cursă disputată pe o pistă umedă la început, dar care s-a uscat foarte repede, Verstappen a condus din start până la final şi a obţinut şi cel mai bun timp pe un tur de circuit.

Sergio Perez, al treilea pe grilă, a pornit mai bine decât monegascul Charles Leclerc şi l-a întrecut pe pilotul Ferrari, locul 2, în primele viraje.

Leclerc s-a duelat cu Perez pe mai toată durata evenimentului de duminică. Spre final, monegascul, clasat pe locul 3 la mare distanţă de ceilalţi piloţi, a intrat la boxe pentru a pune pneuri soft în încercarea de a obţine punctul bonus. Temându-se că va fi ajuns din urmă, Perez a făcut şi el aceeaşi manevră şi cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul. Dorind să-l întreacă pe mexican, Leclerc a forţat şi a ieşit în decor, în turul 54/63. Pentru că şi-a avariat aripa faţă, Leclerc a intrat din nou la standuri şi a retrogradat până pe locul 9. El nu a mai putut recupera decât până la poziţia a şasea.

La Imola, pe locul al patrulea a încheiat un alt britanic, George Russel (Mercedes), pornit de pe locul al XI-lea al grilei, iar pe locul 5, finlandezului Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire în ordine japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), danezul Kevin Magnussen (Haas) şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin).

Septuplul campion mondial Lewis Hamitlon a trecut linia de sosire pe locul 14, cel de pe care a plecat, fiind întrecut de primii clasaţi cu un tur. Timp de mai mult de două treimi din cursă el nu a reuşit să-l depăşească pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al XIII-lea.

Spaniolul Carlos Sainz (Ferrai) a abandonat după start, după un accident cu australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes).

Pentru Verstappen, aceasta este victoria cu numărul 22 în carieră, a doua a sezonului şi a tot a doua la Imola.

El a recuperat multe puncte în clasamentul piloţilor după acest Grand Prix, în care a acumulat în total 34 de puncte (26 plus 8 pentru că s-a impus la sprint). Lider rămâne Leclerc, cu 86 de puncte, urmat de Verstappen, 59, Perez, 54, Russel, 49 şi Sainz, 38.

La constructori, Ferrari este pe primul loc, cu 124 de puncte. Şi în această ierarhie Red Bull s-a apropiat de lider, fiind pe locul 2, cu 113 puncte. Mercedes încheie podiumul, cu 77 de puncte.

Următoarea etapă, Miami Grand Prix, va avea loc la 8 mai. Va fi o cursă în premieră în Florida, pe un circuit stradal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.