Sportiva ucraineană Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka, după meciul dintre ele de la US Open. În turul doi al competiţiei, Azarenka, favorită 26, a învins-o joi pe Kostiuk cu scorul de 6-2, 6-3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două sportive au recurs doar la un salut cu rachetele la fileu.

Potrivit bbc.com, Kostiuk a declarat să strângerea mâinii Victoriei Azarenka nu ar fi fost ceva corect, în contextul războiului din Ucraina, în care Belarus susţine Rusia. Sportiva ucraineană a precizat că i-a trimis un mesaja Victoriei Azarenka pentru a-i transmite că nu va exista tradiţionala strângere de mână.

“Toată lumea încearcă să fie diplomată în privinţa actualei situaţii. Naţiunea mea este ucisă în fiecare zi”, a afirmat Kostiuk.

Marta Kostiuk a criticat planurile Victoriei Azarenka de a se implica în evenimentul pentru Ucraina organizat săptămâns trecută la New York şi de la care belarusa a fost retrasă.

Azarenka spune că nu a surprins-o decizia lui Kostiuk de a nu da mâna cu ea. “Nu cred că este important să se exagereze momentul. Eu mereu dau mânaa cu adversarele mele”, a afirmat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.