Noul antrenor al echipei CS Universitatea Craiova, Marinos Ouzounidis, nu înţelege de ce presa îl întreabă atât de mult despre abitri. El consideră că jucătorii şi antrenorii folosesc arbitrajul ca un alibi pentru înfrângeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Toţi facem greşeli, eu nu pot aschimb asta (n.r. - că arbitrii greşesc) şi nu mă pot plânge, unele greşeli pot fi înţelese, eu trebuie să mă concentrez asupra muncii mele, să fac echipa mai bună. Dacă protestezi la arbitru şi te plângi, îţi pierzi concentrarea şi până la urmă pierzi meciul. Sper să nu vorbesc de arbitri după meciuri", a afirmat el, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de posibilitatea ca U Craiova să fie ajutată de arbitri pentru că preşedintele CCA este un grec, Ouzounidis a răspuns, fără să aibă nevoie să i se traducă întrebarea: "De ce atâtea întrebări despre arbitri? Lăsaţi arbitrii să-şi facă munca lor în mod normal. Jucătorii fac greşeli, antrenorii fac greşeli, şi arbitrii fac greşeli, se poate întâmpla în fotbal, e normal. La meciurile pe care le-am văzut eu, arbitrajul a fost ok. Uneori arbitrajul este un alibi bun pentru jucători şi antrenori când pierd. Este important să-i lăsăm să-şi facă treaba, chiar dacă mai greşesc, dacă vrem să schimbăm ceva."

Rugat să explice cum de înţelege întrebările fără traducere, tehnicianul grec a spus: "Înţeleg puţin, ştiu ceva italiană, este o limbă apropiată."

El s-a arătat îngrijorat de condiţiile în care se află terenul de la Botoşani, înaintea partidei cu echipa locală, din Cupa României.

"Mă aştept la un meci greu, nu numai pentru că adversarul este o echipă bună, ci şi din cauza condiţiilor în care se află terenul. Sperăm să se îmbunătăţească. Echipele ca a noastră, cu calitate, au nevoie de un teren bun. Din ce am văzut ieri, terenul nu e bun, dar trebuie să ne adaptăm. Din cauza asta mă aştept la un meci foarte greu. Îmi place echipa din Botoşani, îmi place stilul ei de joc, antrenorul îşi impune stilul lui echipei, o formaţie care joacă bine ofensiv, nu renunţă la meci, încearcă să joace fotbal, luptă. Sunt îngrijorat atât de adversar, cât şi de teren. Avem un jucător incert, pe Dan Nistor. (n.r. - despre prima impresie lăsată de echipa olteană) Este ceea ce mă aşteptam: o echipă bună, cu o bună organizare, cu jucători buni, cu caracter, care îşi doresc mai mult, să ne atingem obiectivele. Nu mai avem timp să facem transferuri, s-a terminat, dar suntem OK. Trebuie să ne recuperăm juctorii accidentaţi. Avem un bun atacant în acest moment, altul accidentat, avem jucători, cel mai important este să fie în formă. Avem un grup bun, care trebuie să se îmbunătăţească prin pregătire, să înţeleagă ce am în cap, ideea mea despre fotbal, ăsta este lucrul cel mai important, nu aducerea de jucători noi. (n.r. - despre condiţiile de la Craiova) Sunt OK în acest moment. Pot fi mai bune, acesta este obiectivul nostru, să fim mai buni zi de zi. (n.r. - despre regula U21) Este bine să joci cu fotbalişti tineri, dar nu e bine să faci schimbări după un minut, cinci minute. Ai pus această regulă, pentru că vrei ca ei să joace. În România aveţi mulţi jucători talentaţi, care trebue ajutaţi. Nu-mi place asta. Poate că antrenorii au motive să facă asta, nu au soluţii, OK, respect asta, dar mie îmi place regula aceasta, îmi place să joc cu fotbalişti tineri. Este şi o afacere, să creşti jucători tineri, să-i dai echipei naţionale", a spus Ouzounidis.

Ouzounidis a declarat că Răzvan Lucescu este un antrenor foarte bun, la fel Ladislau Boloni.

"Îl respect mult pe Răzvan Lucescu, cunosc mulţi antrenori şi jucători români. Răzvan este un foarte bun antrenor, Boloni la fel, face o treabă extraordinară la Panathinaikos acum", a precizat el

Meciul FC Botoşani - CS Universitatea Craiova, primul pentru Ouzounidis pe banca oltenilor, va avea loc, joi, de la ora 20.30, în optimile de finală ale Cupei României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.