Gimnastul Marian Drăgulescu şi scrimera Ana Maria Popescu au fost omagiaţi, vineri, de CSA Steaua, după ce şi-au anunţat retragerea din activitatea sportivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au primit plachete aniversare şi emblema de onoare a Statului Major al Apărării.

“Niciodată nu mi-a fost greu să vorbesc şi nu înţeleg de ce aşa, pe final. De o săptămână închei fiecare ceremonie cu lacrimi în ochi. Sunt recunoscă-toare că din 26 de ani de carieră 25 i-am petrecut la CSA Bucureşti. Atât cât voi putea voi rămâne alături de CSA Steaua. Toată experienţa câştigată sper să o pot întoarce sportivilor. Dacă ceva m-a învăţat sportul este că într-o echipă fiecare trebuie să renunţe puţin la el pentru binele echipei”, a spus Ana Maria Popescu la gala care a avut loc la tribuna oficială a stadionului Steaua.

Marian Drăgulescu, care sâmbătă va împlini 41 de ani, s-a declarat emoţionat de moment şi a precizat că va rămâne la CSA Steaua în calitate de antrenor. “Mi-a fost şi îmi este greu să renunţ la ceea ce îmi place să fac cel mai mult. M-am mai retras de vreo trei ori, dar de data asta cred că este pe bune. Am întins elasticul cât am putut de mult. Vine o vreme când trebuie să pui cipicii în cui. Voi rămâne îbn cadrul clubului Steaua, voi antrena copii. Mă întorc şi continui ce am început în 2012. A fost o carieră lungă, dar frumoasă. Nu a fost uşor, dar au fost extraordinar de multe satisfacţii. Le mulţumesc celor care au fost al-turi de mine în această lungă şi frumoasă carieră”.

Marian Drăgulescu a obţinut de-a lungul carierei 31 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene, dintre care 18 sunt de aur.

Ana Maria Popescu, în vârstă de 37 de ani, are în palmares trei medalii olimpice, şase mondiale şi 11 europene, 9 medalii de aur în total, plus 37 de Cupe Mondiale câştigate. Ea a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

La gala de vineri, CSA Steaua şi-a premiat cei mai buni sportivi. Echipa anului 2021 a fost desemnată echipa de polo, iar sportiva anului Simona Radiş, medaliată cu aur la JO de la Tokyo, la canotaj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.