Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a declarat că situaţia de la meciul din Ligue 1 Olympique Lyon – Olympique Marseille a fost “un electroşoc pentru toată lumea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A fost un electroşoc pentru toată lumea. Am reunit pentru prima dată toate familiile fotbalului în jurul unei mese: cele trei direcţii de lucru sunt siguranţa la intrarea şi la ieşirea din stadion, luarea de decizii facilitată pentru arbitri şi sancţiunile disciplinare care trebuie luate după astfel de incidente. Calmul trebuie să revină pe stadioane”, a spus Mărăcineanu.

Partida Olympique Lyon – Olympique Marseille, din Ligue 1, a fost suspendată, duminică seară, după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună de un bărbat de 32 de ani. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

După incidentele care au dus la suspendarea meciului au fost reţinute patru persoane. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost reţinut la cinci minute după incident, pe baza imaginilor camerelor de supraveghere. Celelalte trei persoane reţinute au 17 şi 18 ani şi au intrat în atenţia poliţiei pentru aprinderea de fumigene şi aruncarea unor obiecte pe teren. Marţi, persoana care l-a lovit cu sticla pe Payet a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi a primit interdicţie de acces pe arena lyonezilor pe o perioadă de cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.