Jucătoarea americană Madison Brangle, acum pe locul 83 WTA, dar fostă numărul 35 mondial în 2015, a dat în judecată WTA şi ITF pentru că a suferit probleme de sănătate din cauza controalelor antidoping la care a fost supusă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari, susţinând că a suferit numeroase accidentări din cauza faptului că a fost înţepată des pentru recoltarea de probe de sânge. Brengle, în vârstă de 28 de ani, are o afecţiune rară, care reacţionează la înţepătura acelor de seringă.

"Autorităţile din tenis au ingnorat dovezile privind starea ei diagnosticată profesional şi au refuzat să-i ofere teste alternative sau internare medicală, supunând-o pe Brengle la teste care au forţat-o să se retragă de la turnee şi care au dus acum la slăbiciunea permanentă a mâinii de serviciu", a declarat avocatul sportivei, Peter Ginsberg, într-un comunicat.

Brengle nu a ratat niciodată vreun test antidoping şi nici nu a fost depistată pozitiv în zece ani de carieră de jucătoare profesionistă, a adăugat avocatul.

Ea spune că a ales această cale în justiţie pentru a convinge atorităţile din tenis să se gândească mai mult la sănătatea jucătorilor.

"Am recurs la această acţiune pentru a-i forţa pe cei care controlează sportul pe care îl iubesc să înţeleagă că jucătorii nu sunt mărfuri şi ar trebui trataţi cu respect şi demnitate. Autoritatea de neoprit a oficialilor de a supune jucătorii la tipul de abuz pe care l-am suferit nu poate fi tolerată. Jucătorii trebuie să aibă ceva de spus în chestiuni cu privire la sănătatea noastră şi securitatea noastră", a precizat ea.

Madison Brengle nu are niciun titlu WTA în carieră, doar o finală disputată la Hobart, în 2015. Săptămâna trecută, ea a pierdut în primul tur al turneului de la Charleston, scor 3-6, 6-2, 2-6, în faţa rusoaicei Elena Vesnina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.