Preşedintele Emmanuel Macron i-a adus un omagiu vibrant lui Diego Maradona, care a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, considerând că acest "artist", acest "geniu", "acest jucător somptuos" este "cel mai mare fotbalist din toate timpurile", cel care "a făcut revoluţia pe teren", informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mâna lui Dumnezeu a pus pe pământ un geniu al fotbalului. Ea ni l-a luat înapoi, cu un dribling neprevăzut, care ne-a înşelat toate apărările. A vrut, cu acest gest, să rezolve dezbaterea secolului, dacă este Diego Maradona cel mai mare fotbalist din toate timpurile? Lacrimile a milioane de orfani răspund astăzi cu o dovadă dureroasă", a scris Emmanuel Macron, într-un comunicat de presă.

Pentru preşedintele francez, Maradona a fost un "dansator în crampoane", un „artist”, un "jucător somptuos şi imprevizibil", pentru care fotbalul nu a avut nimic de ascuns "datorită unei inspiraţii mereu reînnoite", ce "a întruchipat magia jocului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.