LPF anunţă că "a primit cu stupoare, dar, mai ales, cu neplăcere, comunicatul FRF" şi precizează că nu primeşte ordine de la Casa Fotbalului şi nu va sesiza TAS în cazul Edward Iordănescu, cerând totodată să ia în subordinea sa comisiile care sunt acum la federaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"LPF a primit cu stupoare, dar, mai ales, cu neplăcere, comunicatul FRF, postat pe 29 aprilie 2016 pe site-ul oficial al acestei instituţii.
Conducerea LPF constată cu amărăciune că nu este, din păcate, prima oară când FRF încearcă să arunce "pisica moartă" în curtea Ligii Profesioniste de Fotbal. De această dată, este vorba de surprinzătoarele şi în acelaşi timp extrem de controversatele decizii ale Comisiei de Recurs din subordinea Federaţiei Române de Fotbal", susţine LPF, într-un comunicat. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
Liga cere FRF să stabilească unde a fost eroarea de judecată în acest caz şi să sancţioneze discrepanţele "evidente" între decizia Comisiei de Disciplină şi cea a Comisiei de Recurs. 
 
"Concret, este vorba de deciziile în cazul antrenorului principal al echipei Pandurii Târgu-Jiu, Edward Iordănescu. Într-adevăr, FRF are dreptate atunci când constată uriaşă diferenţa dintre verdictul Comisiei de Disciplină - o etapă suspendare şi 40.000 de lei amendă - şi cel al Comisiei de Recurs, care a anulat complet atât suspendarea, cât şi sancţiunea cu amendă. Considerăm că Federaţia Română de Fotbal avea şi are în continuare datoria de a sancţiona aceste discrepanţe evidente şi de a lua măsurile necesare pentru a îndrepta ceea ce este evident o eroare de judecată. Mai mult decât atât, ultimul verdict, cel al Comisiei de Recurs, arată că e unul venit în urmă unei judecaţi discreţionare sau partizane. Iar dacă nu e aşa, înseamnă că primul verdict se înscrie în această categorie", a arătat LPF.
 
Forul condus de Gino Iorgulescu afirmă că nu poate întreprinde demersurile la TAS, aşa cum a cerut FRF, pentru că nu trebuie ca grupările din Liga I să suporte financiar judecarea unui caz la Lausanne care a fost decis de comisii ce aparţin federaţiei. 
 
"Liga Profesionistă de Fotbal cere Federaţiei Române de Fotbal, în conformitate cu prevederile regulamentare, să acţioneze în acest caz deja de notorietate în lumea fotbalului, dar nu înţelege şi nu este dispusă să întreprindă ea demersurile către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În primul rând pentru că taxele de judecată nu trebuie achitate din banii echipelor Ligii 1 Orange, în condiţiile în care respectivele comisii aparţin de Federaţia Română de Fotbal. Nu este normal că aceste comisii să decidă pentru cazurile apărute că urmare a meciurilor disputate în Liga 1 Orange. Cerem pe această cale că respectivele comisii să aparţină de Liga Profesionistă de Fotbal, în cazurile în care speţă judecată are legătură cu activitatea echipelor din Liga 1 Orange. Dacă însăşi Federaţia Română de Fotbal recunoaşte cu onestitate, că e o situaţie de fapt care nu mai poate dura şi că începe să devină o practică trimiterea cazurilor către TAS, cu aceeaşi onestitate ar fi trebuit să-şi recunoască şi limitele de competenţă", susţine LPF.
 
Solicitarea FRF ca secretarul general al LPF să se adreseze TAS reprezintă o dovadă de amatorism a forului condus de Răzvan Burleanu, a adăugat LPF, care a precizat că nu primeşte ordine de la Casa Fotbalului
 
"Este aproape stupefiant să citim că Federaţia Română de Fotbal consideră LPF o anexă a forului conducător. Nu, domnilor, credeam că sunteţi de suficientă vreme în birourile de decizie ale fotbalului românesc pentru a înţelege că LPF este o entitate care nu primeşte dispoziţii şi ordine de la domneavoastra! Este de-a dreptul bizar şi o dovadă de amatorism că FRF să ceară Secretarului General al LPF să intervină în această speţă la TAS, din moment ce se recunoaşte că acest lucru poate fi făcut chiar de Secretarul General al FRF, «în scopul de a se asigura protejarea normelor şi regulamentelor FRF». Cu atât mai înduioşătoare este încheierea comunicatului FRF, în care ni se reaminteşte tuturor că «în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, membrii instanţelor disciplinare sunt independenţi şi se supun numai statutelor şi regulamentelor care le reglementează activitatea». Sperăm că ne-am făcut bine înţeleşi şi am fi fost bucuroşi dacă această corespondenţă, devenită acum publică, ar fi fost înlocuită de o încercare comună de a lucra pentru binele întregului fotbal românesc. Niciodată, însă, nu e prea târziu să învăţăm unii de la alţii!", a conchis liga.
 
FRF este numulţumită de decizia Comisiei de Recurs, care i-a anulat suspendarea antrenorului formaţiei Pandurii, Edward Iordănescu, şi cere secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Iustin Ştefan, să o conteste la TAS.
 
În cazul în care LPF nu va face acest lucru, FRF se va adresa TAS.

"Considerăm că prin soluţia pronunţată se legitimează încălcarea normelor FRF şi chiar eludarea sancţiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronunţată de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronunţării. Pe cale de consecinţă, având în vedere că sancţiunea aplicată domnului Edward Iordănescu viza un joc din cadrul Campionatului Naţional Liga I, în temeiul art. 120 alin. 4, solicităm Secretarului General al LPF să formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului împotriva deciziei anterior menţionate. În situaţia în care Secretarul General al LPF nu va considera oportun să efectueze demersurile solicitate, Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS împotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, în scopul de a se asigura protejarea normelor şi regulamentelor FRF", se arată într-un comunicat postat, vineri, pe site-ul FRF.

Comisia de Recurs a FRF a anulat, joi, hotărârile din urmă cu două zile ale Comisiei de Disciplină, conform cărora tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a fost penalizat cu 40.000 de lei şi suspendat un joc.

"Admite recursul. Desfiinţează Hotărârea Comisiei de Disciplină a FRF numărul 24/ 26.04.2016 şi, pe fond, înlătură sancţiunile aplicate antrenorului Iordănescu Edward. Definitivă şi executorie pe plan intern", este decizia Comisiei de Recurs.

Hotărârea Comisiei de Recurs poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Marţi, Comisia de Apel a FRF a decis ca Edward Iordănescu să fie suspendat un joc şi penalizat cu 40.000 de lei ca urmare a unui incident de la meciul cu Astra Giurgiu.

La 5 aprilie, Iordănescu, aflat în stare de suspendare, a discutat cu jucătorii săi în afara stadionului, în pauza meciului de la Giurgiu, scor 0-0, disputat în etapa a V-a a play-off-ului Ligii I.

Ca urmare a deciziei de joi a Comisiei de Recurs, Edward Iordănescu va putea sta pe bancă la meciul de duminică împotriva Stelei, din etapa a noua a play-off-ului Ligii I. În schimb, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, suspendat la 22 aprilie pentru două jocuri, mai are de ispăşit o etapă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.