Federaţia Română de Gimnastică a decis descentralizarea loturilor olimpice, masculin şi feminin, care au ratat calificarea la JO de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, la sediul Federaţiei Române de Gimnastică, a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv FRG, în cadrul căruia a fost dezbătută situaţia actuală a gimnasticii artistice româneşti. Ţinând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, nu şi-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, şi anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice! În perioada următoare, componenţii loturilor îşi vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimaţi, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunţată noua strategie şi structura sub care se va continua. Va urma şi o analiză mai în detaliu, iar Federaţia Română de Gimnastică va continua să susţină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcţie de obiectivele setate şi de perspectivele fiecărui gimnast în parte", se arată într-un comunicat al federaţiei, publicat pe Facebook.

La recent încheiatele Campionate Mondiale de gimnastică, doar Marian Drăgulescu, 39 de ani, locul 4 în finala de la sărituri, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, dintre băieţi, şi va concura în aceeaşi probă la Tokyo. La feminin, România va fi reprezentată la JO doar de Maria Holbură, 19 ani, la individual-compus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.