Atleta Liliana Dragomir s-a clasat, duminică, pe locul 67 în proba de maraton, la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra. Paula Todoran şi Marius Ionescu nu au terminat maratonul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liliana Dragomir a încheiat cursa cu timpul de 2:53.30 ore, în ce Paula Todoran a abandonat după 20 de kilometri.

Medalia de aur a revenit sportivei Rose Chelimo (Bahrain, cu timpul de 2:27.11 ore), urmată pe podium de Edna Kiplagat (Kenya, 2:27.18) şi de Amy Cragg (SUA, 2:27.18).

De asemenea, în proba masculină de maraton Marius Ionescu a abandonat cursa după ce parcursese 30 de kilometri. Medalia de aur a fost câştigată de Geoffrey Kipkorir Kirui (Kenya, 2:08.27 ore), urmat pe podium de Tamirat Tola (Etiopia, 2:09.49) şi de Alphonce Felix Simbu (Tanzania, 2:09.51)

Bianca Răzor s-a calificat, tot duminică, în semifinale la 400 de metri, cu timpul de 51,64 secunde (locul 2, seria 2).

Deocamdată, România are un singur atlet calificat într-o finală, Andrei Gag la aruncarea greutăţii.

Delegaţia tricoloră la Londra include 15 sportivi, din care trei participă la invitaţia  IAAF.

Ultima medalie mondială la atletism, obţinută de România, datează de la ediţia Berlin 2009, când Nicoleta Grasu a câştigat bronzul la aruncarea discului (65,20 metri).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.