Atacantul Moussa Marega, în vârstă de 28 de ani, a părăsit terenul în minutul 71 al meciului câştigat de FC Porto, la 16 februarie, în deplasare în faţa echipei Vitoria Guimaraes, scor 2-1, el fiind afectat de manifestările rasiste ale publicului. Pentru manifestările rasiste, clubul din Guimaraes a fost amendat de liga portugheză cu 714 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia Sabado anunţă că liga portugheză a amendat clubul Vitoria cu un total de aproape 15.000 de euro: 7.140 de euro pentru pagube, 4.017 de euro pentru folosirea de dispozitive pirotehnice, 2.678 de euro pentru schimb de torţe între suporteri şi 714 de euro pentru scandările rasiste împotriva lui Marega şi portarului Agustin Marchesin.

De asemenea, liga portugheză a deschis o procedură disciplinară contra clubului din Guimarães.

La 16 februarie, Marega a înscris golul de 2-1 în minutul 60. Fotbalistul s-a bucurat de succes arătând un scaun negru care fusese aruncat din tribună către el, astfel că a primit cartonaş galben. 11 minute mai târziu, afectat de scandările rasiste şi de ţipetele “de maimuţă” pe care le-a auzit din tribune, el a decis să părăsească terenul.

Colegii săi şi jucători ai echipei adverse au încercat fără succes să îl convingă să rămână pe teren. El a plecat la vestiare escortat de membri ai stafului tehnic al FC Porto. În minutul 71, în locul lui Marega a intrat pe teren Wilson Manafa.

După meci, Moussa Marega, care înainte de a intra la vestiare le-a arătat degetul mijlociu celor care l-au jignit, a reacţionat dur pe Instagram, el înjurându-i pe “acei idioţi care vin la stadion ca să fie rasişti”. “Le mulţumesc şi arbitrilor pentru că nu m-au apărat şi pentru că mi-au dat cartonaş galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai întâlnesc niciodată pe un teren de fotbal! Sunteţi o ruşine”, a notat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.