Lewis Hamilton îşi poate asigura, duminică, la Austin, al cincilea titlul mondial în Formula 1, având nevoie de opt puncte în plus faţă de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Pilotul britanic al echipei Mercedes va porni de pe primul loc al grilei de start în Marle Premiu al SUA, a XVIII-a etapă a Campionatului Mondial, în timp ce rivalul său la titlu, va pleca de pe locul al cincilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a noua oară în acest sezon, Hamilton a fost cel mai bun în calificările care au avut loc sâmbătă, pe Circuit of the Americas, fiind mai rapid doar cu 61 de miimi de secundă decât Vettel, clasat al doilea. Însă germanul va fi retrogradat trei locuri pe grila de start, deoarece a depăşit viteza sub safety car, vineri, în antrenamentele libere.

De penalizarea primită de Vettel vor profita coechipierul lui, finlandezul Kimi Raikkonen, care va fi al doilea pe grilă, un alt finlandez Valtteri Bottas de la Mercedes, al treilea, şi australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, al patrulea.

Al doiela pilot Red Bull, olandezul Max Verstappen, a fost doar al 15-lea în calificări, din cauza unei probleme tehnice la suspensie, suferită în Q1, dar el va fi pe locul 13 al grilei, după penalizări primite de piloţii Toro Rosso, Pierre Gasly şi Brandon Hartley, pentru schimbări efectuate la componentele motoarelor.

Grila de start a MP al SUA este următoarea:

 

MP al SUA va avea loc duminică, de la ora 21.10. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.