Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull şi de al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton, plecat din pole position şi aflat la conducere tot timpul, a obţinut a patra victorie în acest sezon şi cea cu numărul 88 din carieră.

Bottas a realizat cel mai rapid tur al cursei de la Barcelona şi primeşte, astfel, un punct suplimentar.

Mexicanul Sergio Perez (Force India) a trecut linia de sosire al patrulea, dar o penalizare de cinci secunde pentru că nu a  respectat o semnalizare cu steagul albastru l-a retrogradat pe locul 5, după coechipierul său, canadianul Lance Stroll, dar înaintea spaniolului Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault), care a fost al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Sebastian Vettel (Ferrari), thailandezul Alexander Albon (Red Bull), francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) şi britanicul Lando Norris (McLaren-Renault).

Al doilea pilot Ferrari, Charles Leclerc din Monaco, a abandonat spre finalul întrecerii.

Doar Verstappen şi Bottas au terminat cursa în acelaşi tur cu învingătorul.

În clasamentul general al piloţilor, Hamilton este lider, cu 132 de puncte, urmat de Verstappen, 95 de puncte, şi de Bottas, cu 89 de puncte.

La constructori, Mercedes a acumulat 221 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 135 de puncte şi de Racing Point, cu 63 de puncte.

Următoarea etapă, MP al Belgiei, va avea loc între 28 şi 30 august, la Spa-Francorchamps.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.