Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plecat din pole-position, Hamilton nu a avut probleme în a se impune pentru a patra oară în Emiratele Arabe Unite. Britanicul, deja campiona mondial, pentru a cincea oară, a ajuns la 73 de succese în Marele Circ, dintre care 11 în acest sezon.

Australianul Daniel Ricciardo a trecut linia de sosire al patrulea, la ultimul grand prix pentru Red Bull. De anul viitor, el va concura pentru Renault. 

A doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, a fost abia al cincilea, după ce a plecat în cursă de pe poziţia a doua a grilei de start, în timp ce spaniolul Carlos Sainz jr de la Renault s-a clasat pe locul 6.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de Charles Leclerc (Monaco/Sauber), Sergio Perez (Mexic/Force India), Romain Grosjean (Franţa/Haas) şi Kevin Magnussen (Danemarca/Haas).

Aflat la ultima cursă în F1, spaniolul Fernando Alonso a ocupat locul al 11-lea. Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a abandonat în turul 7/55. Anul viitor, el va concura pentru Sauber.

Pilotul german al echipei Renault, Nico Hulkenberg, a fost, duminică, victima unui accident serios în Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

În turul I, monopostul Renault a intrat în contact cu maşina Haas pilotată de francezul Romain Grosjean. În urma impactului, Renault-ul s-a ridicat de la sol şi s-a rostogolit către barierele de protecţie ale pistei.

Maşina lui Hulkenberg s-a proptit de cauciucurile de pe marginea pistei cu roţiele în sus, astfel că pilotul german nu a putut părăsi monopostul, care a luat foc.

Din fericire, stewarzii circuitului au acţionat rapid şi au stins incendiul, apoi au readus pe roţi maşina. Hulkenberg a părăsit singur cockpitul şi este nevătămat.

Cursa a fost neutralizată cu safety-car, iar comsiarii FIA au stabilit repede că niciunul dintre piloţii implicaţi nu este vinovat de producerea accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.