Forul european de gimnastică (UEG) a anunţat, marţi, participanţii la Campionatul European de la Basel, 21-25 aprilie. România îi are în delegaţie şi pe Larisa Iordache şi pe Marian Drăgulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit UEG, delegaţia României include sportivii: Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu şi Antonia Duţă, respectiv la masculin pe Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Andrei Muntean şi Emilian Neagu.

Maria Fumea este conducătorul delegaţiei tricolore, iar antrenorii care vor face deplasarea sunt Nicolae Forminte, Lăcrămioare Moldovan, Cristian Moldovan, respectiv pentru gimnaşti Ştefan Gal şi Marius Urzică.

Larisa Iordache a revenit la un Campionat European în 2020, la Mersin, după trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate, iar atunci a cucerit două medalii de aur (sol şi bârnă) şi încă două de argint (sărituri şi cu echipa). În total, la aproape 25 de ani, Iordache are 16 medalii europene, din care şapte de aur.

La rândul său, Marian Drăgulescu, acum în vârstă de 40 de ani, va lupta pentru o nouă medalie continentală, ultimele fiind cucerite la CE din 2017, la Cluj-Napoca - aur la sol şi argint la sărituri.18 medalii europene are în total Drăgulescu, din care 10 de aur. Primele au fost câştigate acum 21 de ani - aur la sol, argint cu echipa şi bronz la individual-compus.

La Campionatul European de la Basel s-au înscris 238 de gimnaşti din 38 de naţiuni.

Competiţia va avea loc între 21 şi 25 aprilie, doar cu probe individuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.