Ultimele cinci etape ale ediţiei 2019/2020 a campionatului Spaniei se vor desfăşura cu porţile închise, au anunţat Irene Lozano, secretar de stat pentru sport, şi preşedintele ligii, Javier Tebas, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au exclus categoric varianta revenirii suporterilor în tribune în actualul sezon, pentru a se minimiza riscul propagării coronavirusului.

“Cel mai sigur lucru de făcut este să încheiem sezonul fără spectatori, Fotbalul adună mulţimi de oameni, nu este ca la teatru. Un meci cu porţile închise reuneşte doar 250 de persoane, în timp ce un stadion la o treime din capacitate ar putea reuni 30.000 de oameni”, a afirmat Lozano.

Luna trecută, Tebas anunţa că se ia în calcul revenirea suporterilor pe stadioane. Între timp, el s-a răzgândit: “În acest moment, Liga nu consideră o prioritate revenirea suporterilor pe stadioane. Marea problemă este mulţimea din interior şi mai ales cea din exteriorul arenelor. Am avut probleme la derbiul Asturiei, pentru că au fost peste 2.000 de persoane în exterior”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.