David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe, după ce campionul român a câştigat şi medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'42''97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2''63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2''92).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au  mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.