L'Equipe scrie, miercuri, că Simona Halep, numărul 1 mondial, nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne. Potrivit BBC, Halep a reuşit o performanţă superbă ajungând în semifinale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prima semifinală la Melbourne pentru Halep, câştigătoare facilă în faţa Karolinei Pliskova. Numărul 1 mondial nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne. Conştientă că nu va avea decât 24 de ore de recuperare înaintea semifinalei, Halep a evoluat rapid, petrecând mai puţin de o oră şi 15 minute pe teren, iar mâine va fi favorită cu Kerber, deşi germana este în mare formă. Totul a început prost pentru Halep, care era condusă cu 3-0, dar apoi maşina s-a pus în mişcare şi Pliskova nu a mai putut s-o oprească", a scris sursa citată.

Cotidianul francez subliniază că întâlnirea dintre Kerber şi Halep - care au pierdut câte un singur set de la începutul turneului - promite să fie una spectaculoasă.

"Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de Pliskova, scor 6-3, 6-2. Openul Australiei era singurul Grand Slam la care Halep nu a ajuns în penultimul act. Ea încă se află în căutarea primului său titlu major. Românca a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar apoi a întors situaţia în favoarea ei şi a câştigat următoarele nouă ghemuri. S-a impus după o oră şi 11 minute, iar în semifinale va evolua cu germana Angelique Kerber", a notat Le Figaro.

Halep, numărul 1 mondial, a realizat o performanţă superbă şi a ajuns în semifinale la Australian Open, scrie BBC.

"Românca a câştigat nouă ghemuri la rând după ce a fost condusă cu 3-0 în primul set şi s-a impus cu 6-3, 6-2. În semifinale, ea va juca în compania germanei Kerber, care a trecut de Madison Kayes, scor 6-2, 6-2, în 51 de minute", a notat BBC.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.