Nick Kyrgios a anunţat că nu va reprezenta Australia la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, chiar dacă va fi apt, din cauza modului în care a fost tratat înainte de Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul finalist de la Wimbledon, în vârstă de 28 de ani, nu a participat la JO de la Rio, după ce Kitty Chiller, şefa de misiune, a declarat că înainte de selecţia echipei comportamentul său a fost monitorizat.

"Un lucru pe care îl garantez, totuşi, este că, dacă sunt apt şi pregătit să joc, nu mă voi pune la dispoziţie pentru Jocurile Olimpice", a scris el într-un editorial în presa australiană.

"Modul în care am fost tratat de Comitetul Olimpic Australian şi de fostul şef de misiune Kitty Chiller nu va fi uitat niciodată. Să-mi interzică să joc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 a fost o ruşine. Eram numărul 13 la acea vreme şi aveam o şansă reală de a câştiga o medalie. Faptul că mi-au interzis să îmi reprezint ţara din motive de comportament este ceva ce nu pot uita".

Kyrgios s-a confruntat cu probleme la genunchi, la picior şi la încheietura mâinii de când s-a retras în ultimul moment de la Australian Open de anul trecut şi a jucat un singur meci în circuit de la Openul Japoniei din octombrie 2022.

În absenţa sa de pe teren, Kyrgios a început să îşi construiască o carieră mediatică şi marţi şi-a făcut debutul intervievându-l pe teren pe prietenul său Novak Djokovici, după sfertul de finală al numărului unu mondial.

Kyrgios a declarat luna trecută că va mai juca cel mult două sezoane, iar miercuri a scris că abia aşteaptă să continue activitatea media după retragere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.