Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a transmis o scrisoare deschisă suporterilor formaţiei, în care le cere acestora să nu se mai adune pe străzi şi să celebreze primul titlu câştigat după 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt o fiinţă umană şi pasiunea ta este şi pasiunea mea, dar acum cel mai important este să nu avem acest tip de adunări publice. Le datorăm asta celor mai vulnerabili din comunitatea noastră, lucrătorilor din sănătate care au dat atât de mult şi pe care i-am aplaudat, cât şi poliţiei şi autorităţilor locale. Vă rog, sărbătoriţi, dar sărbătoriţi într-un mod sigur şi în medii private, ca să nu riscăm să răspândim această boală îngrozitoare în comunitatea noastră! Dacă lucrurile ar fi altfel, nu mi-ar plăcea nimic altceva decât să sărbătorim împreună, să avem o paradă care să fie chiar mai mare decât cea după ce am câştigat Liga Campionilor anul trecut, astfel încât să putem împărtăşi cu toţii acest moment special, dar pur şi simplu nu este posibil. Cu toţii am făcut atât de mult pentru a lupta împotriva Covid-19 şi acest efort nu poate fi risipit. Când va fi timpul potrivit, vom sărbători. Dar deocamdată, vă rugăm să rămâneţi cât mai mult acasă", a transmis Klopp.

Liverpool a câştigat, joi seară, pentru a XIX-a oară campionatul Angliei, după ce echipa de pe locul doi în clasamentul Premier League, Manchester City, a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Chelsea, în etapa a XXXI-a.

Vineri, în a doua zi de sărbătorire a titlului, 34 de persoane au fost rănite - trei grav - în timp ce mii de oameni au apărut pe malul râului care traversează oraşul, în ciuda restricţiilor privind adunările. De asemenea, pompierii au stins un foc mic la faţada unei clădiri.

Trei persoane au fost internate în stare gravă la spital. Alte 24 de persoane au fost, de asemenea, tratate la spital, în timp ce şapte au fost tratate la faţa locului. 

Un bărbat în vârstă de 19 ani, din Scarisbrick, Lancashire, a fost arestat sub suspiciunea că a provocat incendiul de la clădirea Liver Building, despre care se crede că a pornit de un foc de materiale pirotehnice. Incendiul a provocat daune în valoare de cel puţin 10.000 de lire sterline.

Cincisprezece persoane au fost reţinute pentru confruntări violente cu forţele de ordine.

Clubul, poliţia şi primarul oraşului au condamnat comportamentul "inacceptabil" al anumitor suporteri care s-au adunat la Pier Head, pe malurile Râului Mersey, pentru a celebra primul titlu cucerit în 30 de ani, fără să respecte măsurile de distanţare socială, în timp ce noul coronavirus contină să se răspândească.

Liverpool ar putea să nu mai dispute pe Stadionul Anfield cele trei meciuri rămase de jucat pe teren propriu în Premier League (împotriva formaţiilor Aston Villa, Burnley şi Chelsea), dacă fanii continuă să sărbătorească titlul pe străzile oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.