Danezul Kevin Magnussen de la Haas, care a terminat pe locul 9 Marele Premiu de Formula 1 al SUA, şi francezul Esteban Ocon de la Force India, clasat al optulea, au fost descalificaţi, duminică, după cursa de la Austin, pentru încălcarea regulamentului tehnic privind consumul de combustibil al monoposturilor lor, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii FIA au descoperit că monopostul lui Magnussen a depăşit consumul maxim prevăzut de regulament, de 105 kilograme de combustibil pe cursă.

În cazul lui Ocon, monopostul său a depăşit debitul maxim de carburant prevăzut de regulament, de 100 de kilograme/oră. Acest consum neregulamentar a fost depistat la maşina Force India doar în primul tur, ceea ce stârnit indignarea oficialilor echipei, care consideră descalificarea injustă, pentru că Ocon nu a beneficiat de niciun avantaj, debitul fiind corectat după primul tur.

Piloţii sancţionaţi pot face apel.

În urma deciziei comisarilor FIA, pe locul 8 a urcat al doilea pilot Force India, mexicanul Sergio Perez, iar pe locul 9 neo-zeelandezul Brandon Hartley de la Toro Rosso. Şi suedezul Marcus Ericsson de la Sauber a intrat în puncte, urcând de pe locul 12 pe 10.

MP al SUA, a XVIII-a etapă a Campioantului Mondial de Formula 1, a fost câştigat de finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari, urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull şi de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes.

După cursa din SUA şi după aceste sancţiuni, clasamentul piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Lewis Hamilton – 346 de puncte;

2. Sebastian Vettel – 276;

3. Kimi Raikkonen – 221;

4. Valtteri Bottas – 217;

5. Max Verstappen – 191;

6. Daniel Ricciardo – 146;

7. Nico Hulkenberg - 61;

8. Sergio Perez - 57;

9. Kevin Magnussen – 53;

10. Fernando Alonso – 50.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Mercedes – 563 de puncte;

2. Ferrari – 497;

3. Red Bull – 337;

4. Renault – 106;

5. Haas – 84;

6. McLaren-Renault – 58;

7. Force India – 47;

8. Toro Rosso - 32;

9. Sauber – 28;

10. Williams – 7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.