Atleţii kenyeni Evans Chebet şi Sharon Lokedi au câştigat, duminică, maratonul de la New York, competiţie la care au participat în premieră, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chebet a încheiat cursa în două ore, opt minute şi 41 de secunde, cu 13 secunde mai bun decât al doilea clasat, etiopianul Shuraa Kitata.

Brazilianul Daniel Do Nascimento, care se afla în frunte cu 10 kilometri înainte de finish, s-a prăbuşit din cauza crampelor şi a abandonat. Oficialii competiţiei au anunţat ulterior că sportivul este bine.

Chebet l-a văzut pe Do Nascimento la pământ. “Mi-a părut rău pentru el, dar trebuia să alerg în continuare. Ştiam că este foarte cald şi că umiditatea este mare, iar el alerga într-un ritm alert. Are multă experienţă şi ştiam că îl voi depăşi”, a afirmat kenyanul.

Shaaron Lokedi a fost cronometată cu timpul 2:23.23.

La cea de-a 51-a ediţie a maratonului au participat 50.000 de oameni. Printre concurenţi s-au numărat şi celebrităţi: Ashton Kutcher şi Chelsea Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.