Înotătoarea americană Katie Ledecky şi-a îmbunătăţit cu cinci secunde recordul mondial pe care îl deţine în proba de 1.500 de metri liber, în cadrul unui concurs care a avut loc la Indianapolis, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ledecky a fost cronometrată, meircuri, cu 15 minute 20 de secunde şi 48 de sutimi. Precedentul record, care îi aparţinea, era de 15 minute 25 de secunde şi 48 de sutimi şi a fost stabilit la Campionatele Mondiale de la Kazan (Rusia), în 2015.

La concursul de la Indianapolis, care face parte din Swimming Pro Series, a doua sportivă clasată a încheiat cursa la 49 de secunde de învingătoare.

În vârstă de 21 de ani, Ledecky are în plamares cinci medalii de aur (una la Soci şi patru la Rio) şi una de argint (la Rio) la JO, precum şi 14 titluri mondiale.

În afara recordului de la 1.500 de metri, ea deţine cele mai bune performanţe din istorie la 400 metri şi 800 de metri liber. Proba de 1.500 de metri liber nu a fost una olimpică până în prezent, dar va face parte din programul competiţiei ce va fi găzduită de Tokyo, în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.