Echipa Kashima Antlers, participantă din postura de campioană a Japoniei, ţara gazdă, s-a calificat în finala Cupei Mondiale a cluburilor, după ce a învins, miercuri, la Osaka, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia columbiană Atletico Nacional Medellin, câştigătoarea Copei Libertadores, în semifinalele competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Golurile învingătorilor au fost marcate de Shoma Doi '33 din penalti, Yasushi Endo '83 şi Yuma Suzuki '85.

În acest meci, arbitrul ungur Viktor Kassai a dictat primul penalti din istorie după ce a urmărit pe un monitor instalat la marginea terenului reluarea unei faze litigioase. În minutul 27, la executarea unei lovituri libere, Orlando Berrio (Atletico Nacional) l-a călcat pe picior în careu pe Daigo Nishi (Kashima). Informat după două minute, dintr-un studio în care se urmăresc reluările fazelor, arbitrul a oprit meciul, a mers la margine pentru a vedea şi el înregistrarea, apoi a dictat penalti pentru japonezi. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Shoma Doi.

În finala Cupei Mondiale a cluburilor, care se va disputa duminică, de la ora 12.30, la Yokohama, Kashima Antlers va întâlni învingătoarea partidei dintre echipa spaniolă Real Madrid, deţinătoarea Ligii Campionilor, şi formaţia mexicană Club America, campioana din America de Nord, Centrală şi Caraibe.

Finala mică a competiţiei va avea loc tot duminică, de la ora 9.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.