Finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota Gazoo Racing) a devenit, duminică, pilotul cel mai tânăr care câştigă o etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 20 de ani şi 290 de zilie, Rovanpera a câştigat Raliul Estoniei, a şaptea etapă din WRC. El a bătut recordul altui finlandez, Jari-Matti Latvala, chiar conducătorul echipei Toyota, care s-a impus, în 2008, în Raliul Suediei, la vârsta de 22 de ani şi 313 zile.

Rovanpera i-a întrecut pe irlandezul Craig Breen (Hyundai), cu 59.1 secunde, pe belgianul Thierry Neuville (Hyundai), cu 1:12.4, şi pe Sebastien Ogier (Toyota Gazoo Racing), cu 1:24.0.

Ogier conduce în clasamentul general, cu 148 de puncte, fiind urmat de britanicul Elfyn Evans (tot Toyota), cu 111 puncte, şi de Neuville, cu 96 de puncte.

Rovanpera este al patrulea la general, cu 82 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.